%0 Journal Article %T تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد، درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه کرچک %J مجله تولید گیاهان زراعی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2008-739X %D 2012 %\ 01/17/2012 %V 5 %N 1 %P 89-104 %! تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد، درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه کرچک %K کرچک %K تاریخ کاشت %K عملکرد دانه %K روغن %K اسید ریسینولئیک %R %X به‌منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر عملکرد، درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1389به سه تکرار انجام شد. گیاهان در شش تاریخ کاشت 15 و30 فروردین، 15 و 30 اردیبهشت، 15 و 30 خرداد ماه کشت شدند. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت تأثیر معنی‌داری بر خصوصیات ریخت‌شناسی و عملکردی گیاه دارویی کرچک دارد. بیشترین عملکرد دانه (67/1590 کیلوگرم در هکتار) و روغن (43/774 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 15 فروردین حاصل شد و با تأخیر در زمان کاشت، به‌طور معنی‌‌داری از میزان عملکرد دانه و روغن کاسته شد. در این مطالعه، وجود 15 اسید چرب در روغن کرچک مشخص شد که بیشترین اسید چرب، اسید ریسینولئیک بود. نتایج نشان داد ترکیب اسیدهای چرب روغن کرچک به‌طور معنی­داری تحت تأثیر تاریخ کاشت قرار گرفت. با توجه به نتایج به‌دست آمده، برای حصول عملکرد بالا روغن در گیاه کرچک، تاریخ کاشت 15 فروردین برای منطقه مورد مطالعه و مناطق مشابه، با تکرار آزمایش قابل توصیه است.   %U https://ejcp.gau.ac.ir/article_878_7da25bb7686c3e4181ec5672f74c49b2.pdf