%0 Journal Article %T ارزیابی عملکرد، ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی بذر در ارقام پرمحصول کلزا تحت‌تأثیر مقادیر مختلف گوگرد %J مجله تولید گیاهان زراعی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2008-739X %D 2012 %\ 07/16/2012 %V 4 %N 1 %P 43-63 %! ارزیابی عملکرد، ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی بذر در ارقام پرمحصول کلزا تحت‌تأثیر مقادیر مختلف گوگرد %R %X ابتدا به‌منظور تعیین ارقام پرمحصول کلزا، دو آزمایش مزرعه‌ای در سال‌های زراعی 1387-1385 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، اراک اجراء شد و 15 رقم زمستانه کلزا در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. ارقام لیکورد، مودنا و اوکاپی به‌ترتیب، بیش‌ترین عملکرد دانه در هکتار را داشتند. در مرحله دوم، به‌منظور ارزیابی عملکرد دانه، ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی بذر در ارقام پرمحصول کلزا تحت‌تأثیر مقادیر مختلف گوگرد، آزمایشی در سال زراعی 1388-1387 در همان منطقه به‌صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک‌‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل ارقام کلزا دارای سه سطح V1 (اوکاپی)، V2 (مودنا) و V3 (لیکورد) و مقادیر گوگرد دارای سه سطح S1 (صفر)، S2 (40) و S3 (80) کیلوگرم گوگرد خالص در هکتار) بودند. اثر متقابل رقم × میزان گوگرد بر تمامی صفات اندازه‌گیری شده معنی‌دار بود. اثر متقابل 40 کیلوگرم گوگرد × رقم مودنا بیش‌ترین میزان اسید اولئیک و میزان مس در بذر را داشت. اثر متقابل 80 کیلوگرم گوگرد × رقم لیکورد بالاترین عملکرد دانه، عملکرد روغن و میزان آهن در بذر را نشان داد. در این پژوهش، بین عملکرد کمی و کیفی رابطه معکوس وجود داشت. %U https://ejcp.gau.ac.ir/article_225_342090f212ae6003bc8e9dea37e99c8d.pdf