TY - JOUR ID - 1133 TI - عملکرد و کیفیت علوفه حاصل از کشت مخلوط جو و خردل علوفه‌ای در تاریخ‏های مختلف کاشت JO - مجله تولید گیاهان زراعی JA - EJCP LA - fa SN - 2008-739X Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 5 IS - 4 SP - 173 EP - 190 KW - : الگوی کاشت KW - پروتئین خام KW - ماده خشک قابل هضم KW - وزن خشک علوفه DO - N2 - به منظور مطالعه اثر الگوی کاشت جو  و خردل علوفه‌ای بر کمیت و کیفیت علوفه در تاریخ‌های کاشت مختلف، آزمایشی در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه گنبد کاووس به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سه تاریخ کاشت (24 آبان، 15 و 29 آذرماه 1385) و چهار الگوی کاشت (کشت خالص جو، کشت مخلوط جایگزین 3/33 درصد خردل بجای جو، کشت مخلوط جایگزین 7/66 درصد خردل بجای جو و کشت خالص خردل) بودند. تأخیر در تاریخ کاشت وزن خشک علوفه، ارتفاع گیاه و عملکرد پروتئین را کاهش اما درصد پروتئین را افزایش داد. درصد ماده خشک قابل هضم، درصد فیبر غیر قابل حل در شوینده‌های اسیدی، درصد کربوهیدرات‌های محلول در آب و درصد خاکستر تحت تأثیر تاریخ کاشت قرار نگرفت. تیمار کشت خالص خردل دارای بیشترین وزن خشک علوفه، درصد فیبر غیر قابل حل در شوینده‌های اسیدی، عملکرد پروتئین و ارتفاع گیاه بود. بیشترین درصد ماده خشک قابل هضم، درصد پروتئین و درصد خاکستر متعلق به تیمار کشت خالص جو بود. نسبت برابری زمین در تیمار کشت مخلوط جایگزین 3/33 درصد خردل بجای جو برابر 95/0 و در  تیمار کشت مخلوط جایگزین 6/66 درصد خردل بجای جو برابر یک بود. بالا بودن عملکرد خردل نسبت به جو باعث افزایش عملکرد تیمارهای کشت مخلوط نسبت به کشت خالص جو شد اما عملکرد تیمارهای کشت مخلوطنسبت به کشت خالص خردل کمتر بود. در مجموع، بالا بودن عملکرد علوفه و همچنین عملکرد پروتئین در تیمار کشت خالص خردل حاکی از برتری این تیمار بر سایر تیمارهای الگوهای کاشت با وجود پایین بودن درصد پروتئین و درصد ماده خشک قابل هضم (معیارهای مهم تعیین کیفیت علوفه) می‌باشد. UR - https://ejcp.gau.ac.ir/article_1133.html L1 - https://ejcp.gau.ac.ir/article_1133_37ad6ceaf4e6c81d5d0aaa10f7bcc360.pdf ER -